Δήμος Κηφισιάς

ΔΗΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ: Ενημέρωση για την αποκομιδή των κηπαίων

By  | 

Λόγω των ειδικών χαρακτηριστικών του Δήμου μας, πρώτος Δήμος στην Ελλάδα σε κηπαία απορρίμματα, κρίθηκε αναγκαίο για τον μήνα Αύγουστο και ΜΟΝΟ να μην εφαρμοστεί το πρόγραμμα με τα ραντεβού αλλά να γίνονται συνεχώς σαρώσεις και αποψιλώσεις σε Κηφισιά, Νέα Ερυθραία κι Εκάλη. Η απόθεση τεράστιων ποσοτήτων κηπαίων και ογκωδών στους δρόμους εν μέσω αντιπυρικής περιόδου δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στο Δήμο μας.
Η πλειοψηφία των συνδημοτών μας ακολουθεί τους κανόνες και βοηθά με τη συμπεριφορά της να κρατάμε σε μια καλή κατάσταση το Δήμο μας. Χαρακτηριστικό είναι ότι το νέο σύστημα αποκομιδής με ραντεβού εξυπηρέτησε από τον Μάρτιο μέχρι σήμερα περίπου 3.000 συμπολίτες μας. Καλοπροαίρετα μας ενημερώνουν επίσης για σημεία με προβλήματα και άμεσα υπάρχει επέμβαση των υπηρεσιών μας.
Υπάρχουν ωστόσο κάποιοι συνδημότες μας, μια μικρή μειοψηφία η οποία όμως αρκεί προκειμένου να χαλά την εικόνα και το έργο των υπηρεσιών, την προσπάθεια όλων μας. Δεν ακολουθούν τους κανόνες και πετούν σκουπίδια, ογκώδη και κλαδιά, όπου βρουν, όποτε και όπως θέλουν. Οι ελεγκτές καθαριότητας σε τέτοιες περιπτώσεις θα προχωρούν στην επιβολή προστίμων σε όσους προβαίνουν σε αποδεδειγμένα παραπτώματα καθαριότητας.
Με απόφαση της Αντιδημάρχου Καθαριότητας Ζέτης Κασιμάτη ξεκίνησε ήδη ευρεία επιχείρηση αποκομιδής κλαδιών και ξερών χόρτων, ανά Δημοτική Ενότητα, από τη Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Κηφισιάς. Είναι δείγμα πολιτισμού να μην αφήνουμε κηπαία απορρίμματα αναμεμειγμένα με ογκώδη απορρίμματα στο δημόσιο χώρο.
Από 1η Σεπτεμβρίου θα τεθεί ξανά σε λειτουργία το σύστημα αποκομιδής των κηπαίων απορριμμάτων με ραντεβού. Υπενθυμίζουμε πως πρώτα κλείνουμε το ραντεβού (ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά) και μετά αποθέτουμε τα κηπαία σε θέση στάθμευσης οχήματος επί του οδοστρώματος.
Η Διεύθυνση Καθαριότητας δίνει καθημερινά τον αγώνα και ζητά από τους πολίτες να είναι σύμμαχοι σε αυτή την προσπάθεια.

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καλλιτεχνών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων, συναυλιών και πολυχώρου Τέχνης, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αρθρογράφος, Content Creator, Social Media Manager, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds