Γειτονικοί Δήμοι

Σε πλήρη ετοιμότητα ο Δήμος Διονύσου ενόψει της «Μήδειας» – Χρήσιμες Οδηγίες προς τους πολίτες

By  | 

Το συντονισμό και τη συνεργασία όλων των διαθέσιμων δυνάμεων και μέσων του Δήμου Διονύσου, με σκοπό την αποτελεσματική αντιμετώπιση της επερχόμενης κακοκαιρίας «Μήδεια», ιδιαίτερααπό την Κυριακή 14/2 και μετά, με κύρια χαρακτηριστικά στην περιοχή μας τις χιονοπτώσεις, τις χαμηλές θερμοκρασίες και τους ισχυρούς ανέμους, ζήτησε ο Δήμαρχος Γιάννης Καλαφατέλης στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 12/1, με τη συμμετοχή Προέδρων Δημοτικών Κοινοτήτων, Αντιδημάρχων, στελεχών της πολιτικής προστασίας, του περιβάλλοντος, της καθημερινότητας, των κοινωνικών υπηρεσιών καθώς και εκπροσώπων των εθελοντικών κλιμακίων του Δήμου.

Στη συνάντηση αποφασίστηκε ότι ανάλογα με την εξέλιξη της κακοκαιρίας και εφόσον κριθεί απαραίτητο, ο Δήμος Διονύσου θα χρησιμοποιήσει και πρόσθετα μηχανήματα (τύπου JCB κλπ) παράλληλα με τα μέσα που ήδη διαθέτει (αλατιέρες, εκχιονιστικά κλπ).

Στο πλαίσιο της αποφυγής προβλημάτων και άσκοπης ταλαιπωρίας, οι πολίτες καλούνται για τις επόμενες ημέρες:

– να αποφεύγουν τις άσκοπες  μετακινήσεις,

– να οδηγούν με ιδιαίτερη προσοχή, ειδικά σε συνθήκες παγετού, όπου αυτός εκδηλωθεί, ειδικά νωρίς το πρωί και αργά τη νύχτα, χρησιμοποιώντας αντιολισθητικές αλυσίδες,

–  να μη σταθμεύουν τα οχήματά τους και από τις δύο πλευρές των δρόμων, προκειμένου να μην παρεμποδίζουν την κυκλοφορία των οχημάτων του Δήμου και των εθελοντών πολιτικής προστασίας.

Ο Δήμαρχος Διονύσου, οι Αντιδήμαρχοι και οι Εντεταλμένοι Σύμβουλοι, οι Πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων, τα αρμόδια στελέχη πολιτικής προστασίας και τα εθελοντικά κλιμάκια, θα είναι επί ποδός καθ’όλο το 24ωρο για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.  

Για την περίπτωση ανάγκης θα υπάρχει διαθέσιμο αλάτι για τους πολίτες (χύμα και σε τσουβαλάκια) από το μεσημέρι του Σαββάτου 13/2 μετά τις 14:00 μ.μ. στα ακόλουθα σημεία :

 Άγιος Στέφανος 
– Δημοτικό Κατάστημα (Πολιτιστικό Κέντρο)
– Αμαξοστάσιο (Λακωνίας & Μεγάλου Αλεξάνδρου)
– Λόφος Νυμφών (Λόφου Νυμφών & Μουσών)
– Αγία Παρασκευή (Εκκλησία)
– Δημαρχείο

 Άνοιξη
–  Δημοτικό Κατάστημα
–  Λύκειο
–  Κυκλαμίνων & Μιμόζας
– Ανοίξεως & Νιόβης (Μπάσκετ)

Διόνυσος 
– Δημοτικό κατάστημα
– Αναγέννηση (έναντι Εκκλησίας)
– Καΐρη (Παιδική Χαρά)
– Κίου (Εκκλησία)
– Μάρμαρα
– Ραπεντώσα (πλατεία)

Δροσιά
– Δημοτικό κατάστημα (Πολιτιστικό Κέντρο)- Σεμέλη
– Κέδρων & Δημοκρατίας (πλατεία)
– Πλατεία Καζαντζάκη

Κρυονέρι
– Δημοτικό Κατάστημα (Πολιτιστικό Κέντρο)

Ροδόπολη
– Δημοτικό Κατάστημα

Σταμάτα
– Δημοτικό Κατάστημα
– Λεωφόρος Πιπεροπούλου

Ο Δήμος Διονύσου απευθύνει έκκληση προς στους κατοίκους για την αποφυγή άσκοπης προμήθειας αλατιού, συστήνοντας παράλληλα τη χρήση του με φειδώ.

Λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών στο Δήμο Διονύσου, τη Δευτέρα 15/2 και την Τρίτη 16/2 θα λειτουργήσουν θερμαινόμενοι Χώροι για την προστασία από το κρύο όποιου συμπολίτη μας έχει ανάγκη και συγκεκριμένα:

– στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Στεφάνου (Πεντζερίδη 3, Άγιος Στέφανος): από τις 10:00 π.μ. έως τις 19:00 μ.μ.
– στο
Πολιτιστικό Κέντρο Δροσιάς (Γρηγορίου Λαμπράκη 19, Δροσιά): από τις 10:00 π.μ. έως τις 19:00 μ.μ.
– στο
Πολιτιστικό Κέντρο Κρυονερίου (Λ.Κρυονερίου 3, Κρυονέρι): από τις 10:00 π.μ. έως τις 19:00 μ.μ.
– στο
Δημοτικό Κατάστημα Διονύσου (Πλαστήρα 50, Διόνυσος): από τις 10:00 π.μ. έως τις 19:00 μ.μ.

Τέλος, για έκτακτα απρόβλεπτα συμβάντα ή για την περίπτωση που συμπολίτες χρειάζονται βοήθεια και απαιτείται επειγόντως να μετακινηθούν αλλά δεν μπορούν λόγω των καιρικών συνθηκών (ευπαθείς ομάδες, νεφροπαθείς, έγκυοι κλπ), θα λειτουργούν τα κινητά τηλέφωνα 6936 575232 (Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας και Καθημερινότητας, Χρήστος Πέππας) και 6936 575234 (Αντιδήμαρχος Περιβαλλοντικής Διαχείρισης, Γιούλα Λακαφώση).

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καλλιτεχνών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων, συναυλιών και πολυχώρου Τέχνης, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αρθρογράφος, Content Creator, Social Media Manager, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds