Δήμος Κηφισιάς

Φωτισμένη πλέον η Γέφυρα Αιγυπτιωτών

By  | 

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες φωτισμού στη γέφυρα Αιγυπτιωτών, που βρίσκεται πάνω από τις γραμμές του ΗΣΑΠ, ανάμεσα στους σταθμούς Κηφισιάς και ΚΑΤ.

Εδώ και μία εβδομάδα μπήκαν κανονικά σε λειτουργία τα φώτα και πλέον η γέφυρα από εδώ και στο εξής θα είναι συνεχώς φωτισμένη.

Πρόκειται για έργο το οποίο είχε προταθεί στον Δήμαρχο Κηφισιάς Γιώργο Θωμάκο στην Συνοικιακή Συνέλευση της Κάτω Κηφισιάς και υλοποιήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Κηφισιάς.

 Το έργο συμβάλλει στην ασφαλέστερη διέλευση των οχημάτων προς αποφυγή ατυχημάτων και στη βελτίωση της διέλευσης των πεζών.

Ο φωτισμός της γέφυρας περιλαμβάνει έξι φωτιστικά σώματα σε τρεις Ιστούς φωτισμού ύψους 12 μέτρων, οι οποίοι έχουν τοποθετηθεί περιμετρικά της γέφυρας καθώς και το δίκτυο για την ηλεκτροδότησή τους.

Κατά την κατασκευή του έργου αντιμετωπίστηκαν όλα τα σχεδιαστικά και κατασκευαστικά ζητήματα. Αποφεύχθηκε η επιβάρυνση του φέροντος οργανισμού της γέφυρας, με την εγκατάσταση ιστών ηλεκτροφωτισμού στο έδαφος και όχι πάνω στην γέφυρα. Ο φωτισμός σχεδιάστηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να μην θαμπώνει τους οδηγούς καθώς το οδόστρωμα είναι υπό κλήση πάνω στην γέφυρα.

Ο Δήμος Κηφισιάς θα εξετάσει επίσης το ενδεχόμενο της μονοδρόμησης της γέφυρας για λόγους ασφάλειας.

Το συντονισμό της Τεχνικής Υπηρεσίας έχει ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Αλέξιος Μακρής ενώ την επίβλεψη του έργου είχε ο υπάλληλος της υπηρεσίας (Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ΤΕ) Λάμπρος Παντούλης.

φωτογραφίες: Μάριος Καραγεωργίου

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καλλιτεχνών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων, συναυλιών και πολυχώρου Τέχνης, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αρθρογράφος, Content Creator, Social Media Manager, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds