Διάφορα

ΜΑΙΡΗ ΒΙΔΑΛΗ

By  | 

γράφει η Αγγελική Μεταξά και η Χριστίνα-Αννα Φωτιάδη

1.Πώς είναι σήμερα η Μαίρη Βιδάλη;

Ηθοποιός, μητέρα και περιφερειακή σύμβουλος. Προσωπική ζωή και θέατρο ήταν πάντα για μένα ταυτόσημα. Όσο για την θέση στα κοινά, ήρθε όταν τα παιδιά είχαν μεγαλώσει αρκετά και η καριέρα μου είχε πάρει τον δρόμο της. Μόνο που αυτή την φορά έχω εκλεγεί δίπλα σ’ έναν ανεξάντλητα δημιουργικό πολιτικό άνδρα, τον Γιώργο Πατούλη και για να είμαι αντάξια συνοδοιπόρος, αναγκάζομαι να θυσιάσω αρκετό προσωπικό χρόνο όμως χωρίς κανένα δισταγμό.


2.Πως καταφέρνετε και τα συνδυάζετε ολα αυτά;

Όπως είπα προηγουμένως, θυσιάζω αρκετό προσωπικό χρόνο όμως τα καταφέρνω και το κάνω χωρίς κανέναν δισταγμό.

Λεωφορείον Ο Πόθος με τον Γιώργο Παράσχο

3.Τα τελευταία χρόνια απέχετε από την τηλεόραση. Είναι συνειδητή επιλογή;

Απέχω από την τηλεόραση 9 χρόνια και ξέρω πως είναι εις βάρος της δημοτικότητάς μου. Όταν έρθει κάποια αξιόλογη πρόταση θα επιστρέψω. Να δω όμως πως θα επιμηκύνω το 24ωρο!

4.Σπουδάσατε στο Αμερικανικό κολέγιο της Αγ. Παρασκευής, Pierce College, και έπειτα στο Οικονομικό Τμήμα της Νομικής και κατόπιν στην δραματική σχολή του Πέλου Κατσέλη. Πολλές σπουδές, πριν καταλήξετε στην υποκριτική. Εσείς γνωρίζατε από πριν τι θα σας άρεσε ή σας προέκυψε; Ήταν συνειδητή επιλογή;

Η υποκριτική δεν ήρθε μετά, οι σπουδές μου ήταν παράλληλες και συνεχίζουν. Ηθοποιός σημαίνει δια βίου μάθηση και η γνώση δεν έχει τέλος. Άλλωστε, πάντα μ’ άρεσε ο ρόλος της μαθήτριας. Δεν έχει νόημα να επαναλαμβανόμαστε. Συνήθως η πείρα σε οδηγεί σε νέους δρόμους. Ήταν όντως φανταστικές εμπειρίες.

5.Ποιος ρόλος απ’ όσους έχετε υποδυθεί μέχρι τώρα είναι πιο…Μαίρη Βιδάλη; Αγαπημένος ρόλος στο θέατρο-τηλεόραση; Τη θεατρική βιογραφία της ηρωίδας Λέλας Καραγιάννη την έχουμε ταυτίσει μαζί σας. Δική σας επιλογή και αυτή ;

Πέντε χρόνια η “Λέλα Καραγιάννη” έχει βάλει την ζωή της στο αίμα μου Ευχαριστώ τον Γιώργο Α. Χριστοδούλου για την εμπιστοσύνη του και για την απεριόριστη χρονικά παραχώρηση των δικαιωμάτων του βραβευμένου μονολόγου του. Τώρα, όσο για τις άλλες ηρωίδες που ερμήνευσα …λατρεμένες και οι 6 τραγικές ηρωίδες.

Ματωμένος γάμος του Λόρκα με την Κατερίνα Χέλμη

6.Υπάρχει κάποιος ρόλος που να σας έχει δυσκολέψει αρκετά στην μέχρι τώρα πορεία σας

Δυσκολότερες ερμηνείες από το πιο σύγχρονο ρεπερτόριο η» Έντα Γκάμπλερ» του Ίψεν και η » Μπλανς Ντυπουά» του Τένεσι Όυίλιαμς, που έπαιξα για λίγο στο θεατράκι μου (ΔΙΑΧΡΟΝΟ ΘΕΑΤΡΟ) πέρυσι, πριν κλείσουμε λόγω κορωνοϊού. Περιμένω ανυπόμονα να συνεχιστεί τον ερχόμενο χειμώνα αν όλα πάνε καλά. Όμως, έργο-σταθμός που έδωσε και την φιλοσοφία του στην Μαίρη Βιδάλη είναι “Η Ζωή είναι Όνειρο” του Καλντερόν.

7.Θα σας πω μια λέξη και θα μου απαντήσετε με όσες θέλετε : «Τήνος» «Κηφισιά» «Καλλιθέα»

Τήνος : Σπίτι των προγόνων μου

Κηφισιά: Σπίτι των παιδιών μου

Καλλιθέα: Σπίτι της γέννησής μου και της επιστροφής μου αντίστοιχα.

Όμως υπάρχει κι ένα τέταρτο σπίτι: το “Διάχρονο θέατρο” στον Νέο Κόσμο, που όπως έγραφα και στο εναρκτήριο πρόγραμμά του, είναι: ένας τόπος που η ψυχή μας δεν θα γεράσει.

«Οι ψευτοσπουδαίες» με την Γωγώ Ατζολετάκη και με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ.Πατούλη στην πρεμιέρα της.

Η κυρία Μαίρη Βιδάλη παραμένει μια όμορφη, επιτυχημένη ηθοποιός, Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής Νοτίου Τομέα και είναι τόσο εκλεπτυσμένη, ευγενική και καλόκαρδη-χωρίς να είναι απρόσιτη-σε κάθε επικοινωνία μαζί μας αποδεικνύοντας ότι η αληθινή ευγένεια πηγάζει από μέσα μας. Δεν ξέρω για εμάς, αλλά σίγουρα ούτε » η ψυχή της θα γεράσει» ούτε η ίδια, καθώς διατηρεί την φρεσκάδα και την νεανικότητα της όπως στην έναρξη της καριέρας της.

Ευχαριστούμε προσωπικά την κυρία Μ.Βιδάλη για τον πολύτιμο χρόνο που μας αφιέρωσε καθώς και για το φωτογραφικό υλικό από το προσωπικό αρχείο της που μας παραχώρησε.

Η οποιαδήποτε αναδημοσίευση του άρθρου θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης (με link).


Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds