Συνεντεύξεις

ΜΑΚΗΣ ΠΑΤΕΛΗΣ

By  | 

Γράφει: η Χριστίνα-Άννα Φωτιάδη και η Αγγελική Μεταξά

Ο Μάκης Πατέλης είναι ένας από τους πιο γνωστούς κωμικούς ηθοποιούς. Ιδιαίτερα αγαπητός στον κόσμο, ταλαντούχος και πολύ σεμνός. Έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλά έργα τόσο θεατρικά όσο και τηλεοπτικά. Βρεθήκαμε προχθές, στο πανέμορφο Άλσος της Κηφισιάς και μας έδωσε μια πολύ ωραία συνέντευξη. Άλλωστε και ο ίδιος είναι παιδί της Κηφισιάς.

1. Πώς είναι σήμερα ο Μάκης Πατέλης;

Είναι μια χαρά αν και στην εποχή του κορονοϊού νιώθει πάντα αισιοδοξία και δημιουργικότητα. Άλλωστε μέσα από τις δυσκολίες γινόμαστε πιο δυνατοί.

2. Θέατρο ή τηλεόραση;

Και τα δύο!

3. Τις τελευταίες δύο χρονιές σας απολαύσαμε σε μία πολύ επιτυχημένη σειρά, το »Πέτα τη Φριτέζα» αλλά και στην πολύ επιτυχημένη θεατρική παράσταση- μιούζικαλ, το »Ζητείται ψεύτης». Υπάρχει το άγχος για το ποια θα είναι η επόμενη δουλειά και αν θα είναι το ίδιο επιτυχημένη όσο η προηγούμενη;

ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ »ΠΕΤΑ ΤΗ ΦΡΙΤΕΖΑ»

Πάντα υπάρχει αυτό το άγχος και πάντα ελπίζουμε ότι κάθε νέα δουλειά θα πάει καλά.

4. Ξεκινήσατε από την Κηφισιά και πάντα με κάποιον τρόπο επιστρέφετε εδώ. Μιλήστε μας γι’ αυτό.

Η Κηφισιά είναι έρωτας. Και στις ερωτικές σχέσεις πάντα γυρίζεις κάποια στιγμή. Δεν έχω φύγει από την Κηφισιά. Μου αρέσει επαγγελματικά να δημιουργώ στην πόλη μου. Είναι σαν ένας κύκλος που δεν πρόκειται να κλείσει ποτέ.

5.  Σας έχουμε απολαύσει και σε μιούζικαλ.  Το προτιμάτε από την πρόζα;

Το μιούζικαλ είναι διαφορετικό. Είναι άλλη η διαδικασία και άλλη η προσέγγιση. Είναι πιο ευφάνταστο.

6. Πόσο εύκολο είναι για έναν ηθοποιό να μπαίνει σε διαφορετικούς ρόλους σε πολύ χρονικό διάστημα;

Δεν είναι τόσο δύσκολο. Είναι μια διαδικασία που τη μαθαίνεις και προσαρμόζεσαι. Από ένα σημείο και μετά είναι θέμα εμπειρίας.

7. Ποιος ρόλος απ’ όσους έχετε υποδυθεί μέχρι τώρα είναι πιο… Μάκης Πατέλης; Αγαπημένος ρόλος στο θέατρο-τηλεόραση;

Όλοι οι  ρόλοι που είναι από Νεοελληνικά έργα, όπως του Σακελλάριου, του Ψαθά, του Τσιφόρου, του Πρετεντέρη.

8. Υπάρχει κάποιος ρόλος που θα θέλατε πολύ να υποδυθείτε;

Όχι, δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος, Το μόνο που θα ήθελα μόνο να μ’ έχει καλά ο Θεός και να μπορώ να βρίσκομαι κάθε χρόνο στη δουλειά μου με  καλούς συνεργάτες .

9. Υπάρχει κάποιος ρόλος που να σας έχει δυσκολέψει αρκετά στην μέχρι τώρα πορεία σας;

Στην Αστροφεγγιά του Παναγιωτόπουλου που ανεβάσαμε στο θέατρο »Χώρα» έκανα τον κυρ-Νικολάκη, έναν ηλικιωμένο -περιθωριακό τύπο αλλά τελικά τον αγάπησα αυτόν τον ρόλο, περισσότερο ίσως και από άλλους.

10. Κωμικοί ρόλοι συνήθως, γιατί; Από επιλογή δική σας, σας ταιριάζει περισσότερο η κωμωδία πιστεύετε;

Ναι, συνήθως με καλούν για κωμικούς ρόλους, με επιλέγουν για κωμωδία ίσως γιατί ταιριάζει περισσότερο στην ιδιοσυγκρασία μου.

11. Πόση καλλιτεχνική ελευθερία και αληθινή ελευθερία έκφρασης πιστεύετε ότι υπάρχει στις μέρες μας;

Εκτός από ορισμένες περιπτώσεις που κάποιοι προσπαθούν να βάλουν την τέχνη σε καλούπια, υπάρχει αρκετή ελευθερία. Γενικά οι δημιουργοί μπορούμε να είμαστε χωρίς πλαίσια.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ »ΤΟ ΚΑΡΕ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ»

12. Συνεργάζεστε συχνά με τον κ. Πέτρο Ζούλια. Πώς είναι η συνεργασία σας;    Ποια είναι η συνταγή; Φιλία, εμπιστοσύνη καλή συνεργασία;

Είναι φίλος και δάσκαλος και ένας ευφάνταστος σκηνοθέτης. Το έχει αποδείξει άλλωστε με τις δουλειές του. Εκτός αυτού είναι και ένας πολύ καλός παραγωγός, αφού μαζί με τη γυναίκα του έχουν δημιουργήσει το θέατρο »Χώρα». Είναι δυο άνθρωποι που φέρονται πολύ καλά σε όλους τους συνεργάτες τους, από τον φροντιστή μέχρι και τον πρωταγωνιστή, πράγμα πολύ σπάνιο στις μέρες μας.

 13. Φίλοι από τον χώρο ή εκτός χώρου κυρίως;

Έχω φιλίες  πολλές και από το χώρο αλλά όχι πολλές. Έχει να κάνει με τον άνθρωπο. Αν ο άνθρωπος είναι σωστός, δεν έχει σημασία από ποιον χώρο προέρχεται.

14. Ποια είναι η γνώμη σας για όσους απλά αποφασίζουν να ασχοληθούν με την υποκριτική ενώ είναι πχ μοντέλα, τραγουδιστές, νικητές σε reality show; Τους θεωρείτε συναδέλφους;

Πρέπει οπωσδήποτε ένας άνθρωπος που θέλει να ασχοληθεί με την υποκριτική να έχει τελειώσει μία σχολή. Όπως ένας γιατρός που θα κάνει διάγνωση, πρέπει να τελειώσει την Ιατρική. Αλλιώς είναι αλεξιπτωτιστής. Βέβαια, ο οποιοσδήποτε άνθρωπος  που δεν έχει σπουδάσει ηθοποιός, αν καταφέρει και μείνει στον χώρο, σπουδάσει και δοκιμαστεί στο σανίδι τότε είναι συνάδελφος.

12. Ποια είναι τα επόμενα σχέδια του Μάκη Πατέλη;

Τον χειμώνα θα συνεχίσω για δεύτερη σεζόν την παράσταση »Μαρίκα» από 16 Οκτωβρίου στο θέατρο. Τέλη Ιουλίου ξεκινάω γυρίσματα για τη νέα ταινία του Στράτου Μαρκίδη »Καρδίτσα for ever» και είμαι σε συζητήσεις για μια καινούρια σειρά στην τηλεόραση.


Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καλλιτεχνών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων, συναυλιών και πολυχώρου Τέχνης, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αρθρογράφος, Content Creator, Social Media Manager, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds