Άρθρα

5 φυσικά προϊόντα για να λάμψεις χωρίς κόστος !

By  | 

από την Φυσιοπαθητικό- Αισθητική Κοσμετολόγο Μαρίνα Σεραφειμίδου

Μαγειρική σόδα

Ένα σημαντικό υλικό αντιμετώπισης λεκέδων, συστατικό για οδοντόκρεμες, βαθύ καθαριστικό για τα μαλλιά και πολέμαχος των άσχημων οσμών. Ο καλύτερος τρόπος να χρησιμοποιείτε τη μαγειρική σόδα είναι να την αναμειγνύετε με νερό, κάνοντας μια πάστα και να την εφαρμόζετε πάνω σε κάποια κηλίδα ή ψεγάδι. Εναλλακτικά, την απλώνετε σε μια βρώμικη περιοχή, την αφήνετε όσο θέλετε και ξεπλένετε.

Μέλι

Σκοτώνει τα βακτήρια, ενώ παράλληλα απαλύνει και ενυδατώνει το δέρμα. Είναι αντιφλεγμονώδες για τους πόρους. Αποτελεί ιδανική προσθήκη σε κάθε μείγμα απολέπισης ή μάσκα ομορφιάς, αλλά λειτουργεί ως μάσκα και μόνο του. Τρίψτε το πάνω στο πρόσωπό σας, αφήστε το για αρκετή ώρα και ξεβγάλτε με χλιαρό νερό.

Shea butter

Αρκεί μια μικρή ποσότητα από αυτό το εξαιρετικό βούτυρο για να μείνει ενυδατωμένη η επιδερμίδα σας για μια ολόκληρη μέρα. Περιέχει φυσικό δείκτη προστασίας SPF 6 και απορροφά ένα μέρος της ηλιακής ακτινοβολίας. Προέρχεται από την Αφρική (ελέγχετε αν είναι από Δίκαιο Εμπόριο). Χρησιμοποιήστε το απευθείας σε πρόσωπο και σώμα.

Ζάχαρη κρυσταλλική

Λιώνει γρήγορα στο νερό, αφήνοντας το δέρμα καθαρό και απαλό. Τα ακριβά χημικά scrub γλυκολικού οξέος είναι μια συνθετική εκδοχή ζάχαρης. Ξεχάστε τα και τριφτείτε με ζάχαρη κάθε φορά που θέλετε λαμπερό, καθαρό και φρέσκο δέρμα. Ο ευκολότερος τρόπος είναι να κάνετε απολέπιση με ζάχαρη όσο είστε στο ντους. Μπορείτε να το χρησιμοποιείτε και στο πρόσωπο, αλλά όχι με δύναμη -απλά ταμπονάρετε.

Αλόη

Μεγιστοποιεί και επιταχύνει την ικανότητα του δέρματος να επουλώνεται, το ενυδατώνει, βοηθά στη γέννηση νέων κυττάρων, καταπολεμά τις φλεγμονές και τη φαγούρα και είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά. Το ιδανικό είναι να το παίρνετε απευθείας από τα φύλλα του φυτού, αλλά αποτελεσματικά είναι και το τζελ και ο χυμός.

ΦΥΣΙΚΗ ΟΔΟΝΤΟΠΑΣΤΑ

Υλικά2 κ.γλ. σόδα μαγειρικής

1 κ.γλ. κανέλα πολύ καλά τριμμένη

2 κ.γλ. νερό

1 κ.γλ. φυτική γλυκερίνη

ΕκτέλεσηΑνακατεύετε πολύ καλά τα υλικά όλα μαζί, βουτάτε την οδοντόβουρτσα σε αυτό και πλένετε τα δόντια.

Tip:Για κάθε άτομο να κάνετε ξεχωριστό μείγμα, το οποίο το φυλάτε σε βαζάκι

ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΜΑΣΚΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

Υλικά

1 κουταλάκι ελαιόλαδο

1/2 κουταλάκι χυμό λεμονιού

1 κουταλάκι μέλι

1-2 κουταλάκια αλεύρι


Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί έως ότου το μείγμα γίνει ένας ελαφρύς χυλός.

Όχι να είναι πολύ πηκτός,αν αυτό γίνει τότε το αραιώνουμε με λίγο ακόμη από τα υγρά. Το εφαρμόζουμε σε καθαρό πρόσωπο ,και δεν ξεχνάμε το λαιμό ή και ακόμα καλύτερα εφαρμόστε και στο ντεκολτέ.!!Για 15-20 λεπτά και μετά αφαιρούμε με νεράκι. Τέλειο…δέρμα …απαλό!

Δείτε περισσότερες φυσικές συνταγές στο βιβλίο της Μαρίας Μαρίνας Σεραφειμίδου με τίτλο«Μαγειρεύω Καλλυντικά»που κυκλοφορεί από τιςΕκδόσεις Παπαδόπουλος.Πάνω από 250 συνταγές για καλλυντικά με φυσικά συστατικά που θα τα φτιάξετε μόνοι σας εύκολα, οικονομικά, με αγνά υλικά.Ζητήστε το στα βιβλιοπωλεία. Σελίδες 224, τιμή 12,99ευρωprettyalchemy.blogspot.gr. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ίδια, 6937 136 888http://www.epbooks.gr/product/100191/%CE%BC%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%B5%CF%85%CF%89-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B1

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds