Άρθρα

HEALING ART IN GREECE Ή ΙΑΜΑΤΙΚΗ ΤΑΞΙΔΕΥΤΙΚΗ

By  | 

«Τα παλιά τα χρόνια, όταν το πρώτο ψέλλισμα του λόγου ανάδεψε στα χείλια μου, ανέβηκα το Άγιο βουνό και μίλησα προς τον Θεό, λέγοντας: «Κύριε, σκλάβος σου είμαι. Η απόκρυφή σου θέληση, νόμος μου και θα σε υπακούω στο εξής για πάντα.» Μα ο θεός δεν έδωσε απάντηση. Σα δυνατή θύελλα διάβηκε πέρα. Και μετά χίλια χρόνια ανέβηκα το Άγιο βουνό και ξαναμίλησα προς τον Θεό λέγοντας:»Δημιουργέ, είμαι το δημιούργημά σου. Με μορφοποίησες από πηλό, και σε σένα τα οφείλω όλα μου.»Και ο Θεός δεν έδωσε απάντηση, μα σα χιλιάδες γοργοφτέρουγα διάβηκε πέρα. Και μετά χίλια χρόνια σκαρφάλωσα στο Άγιο βουνό και ξαναμίλησα προς τον Θεό λέγοντας:»Πατέρα, ο γιος σου είμαι. Μ΄έλεος και αγάπη γέννησες εμένα, και μέσα από την αγάπη και τη λατρεία μου για σένα, θα κληρονομήσω τη βασιλεία σου.»Κι ο Θεός έδωσε απάντηση και σαν ομίχλη που πεπλοντύνει τ΄απόμακρα βουνά, διάβηκε πέρα.
Και μετά χίλια χρόνια σκαρφάλωσα το Άγιο βουνό και ξαναμίλησα προς τον Θεό, λέγοντας:»Θεέ μου, ο σκοπός μου και η ολοκλήρωσή μου:»Είμαι το χτες σου κι είσαι το αύριό μου. Είμαι η υπόγεια ρίζα σου κι είσαι το επουράνιο λουλούδι, κι αντάμα αυξανόμαστε κατάντικρα στον Ήλιο.»Τότε ο Θεός έγειρε πάνω μου, και στα αυτιά μου μουρμούρισε γλυκόλαλες λέξεις κι ακόμα, σαν τη θάλασσα που αγκαλιάζει ένα ρυάκι, που χύνεται στους κόρφους της κατρακυλώντας, μ΄αγκάλιασε. Κι όταν κατέβηκα στις κοιλάδες, κι όταν κατέβηκα στις πεδιάδες, ήταν κι ο Θεός, επίσης, εκεί.»

Χαλίλ Γκιμπράν

 Το Healing ART in Greece δημιουργήθηκε εν μέσω του κορωνοϊού και ενός ευρύτερου φάσματος φαινομένων με τη μορφή δοκιμασιών που σαρώνουν την Ανθρωπότητα και τον πλανήτη και σηματοδοτούν το τέλος του παλιού κόσμου και το άνοιγμα της Πύλης στον Νέο Κόσμο. Έρχεται ως μια καρδιακή αγωνιστική προσπάθεια θεραπευτικής αρωγής στην τόπο της πέτρας του φωτός, την Ελλάδα. Εδώ που ο υψηλός στοχασμός του νου και η σοφία της καρδιάς του Αληθινού Εαυτού δια του Λόγου του Ιαματικού των Τεχνών προσέγγισε το μέγα Μυστήριο της Ψυχής συντείνοντας μέσα από υψιπετείς Διαλογισμούς και λεπτοφυείς όψεις της Ουράνιας Τέχνης στη βαθιά μεταμόρφωση, στον μαγικό μετασχηματισμό και στην αληθινή θεραπεία.
Σε τούτη την μεγαλειώδη στιγμή για το χωροχρονικό πλέγμα του πλανήτη Γη βλέπουμε το Κύκνειο Άσμα του υλισμού σε μια ύστατη προσπάθειά του να ελέγξει την ενέργεια του πλανήτη, όμως εκ των πραγμάτων θα καταβαραθρωθεί παταγωδώς, καθώς το σχέδιο της εξέλιξης είναι άλλο. Καθετί σαθρό, ψευδές, επίπλαστο κι ενεργοβόρο θα διαλυθεί στα εξ΄ων συνετέθη. Οι μάσκες θα πέσουν σιγά σιγά σαν τα φύλλα τα φθινοπωρινά τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο και όσοι ακόμα και τούτη την στιγμή εκμεταλλεύονται την ευαλωτότητα και των πόνο των αδερφών μας στο όνομα του κέρδους, θα λάβουν το δίχως άλλο σκληρό μάθημα.
Η Πύλη του Νέου Κόσμου έχει ήδη ανοίξει και ο Σιωπηλής Παρατηρητής που στέκεται προαιώνια μεταξύ των δύο κόσμων έχει πλησιάσει όσο ποτέ στα αιθερικά πεδία της γης. Τα Μεγάλα Όντα σαν κι αυτό, όταν σκύβουν το βλέμμα τους πάνω στην ανθρωπότητα, συντελούνται μεγάλες Κρίσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς απαιτείται μια εξαγνιστική διαδικασία και βαθιά μεταμορφωτική αλλαγή της Συνειδητότητας της Ύπαρξης προκειμένου να λάβει χώρα αυτό το πλησίασμα ή η Μετάβαση στον Νέο Κόσμο. Τώρα περισσότερο από ποτέ, καλούμαστε στη συνειδητότητά μας να βιώσουμε το θαυμαστό βασίλειο των μακρινών κόσμων της Απειροσύνης. Εκεί η ζωή επιβεβαιώνει την ωραιότητα αγωνιζόμενη για επιτεύξεις. Εκεί ενυπάρχουν τα πυρά του πυρά του Πνέυματος. Εκεί ενοικεί το πυρ της Αγάπης. Εκεί οι φαινομενικές παραμορφώσεις της γης μεταμορφώνονται σε Πύρινες δημιουργίες.
 Το Healing ART in Greece ή αλλιώς η δημιουργική θεραπευτική Τέχνη καλεί τη ψυχή της Ελλάδας, τη ψυχή του κάθε έλληνα σε εκδήλωση. H ψυχή σας είναι μια ομορφιά, έχει σοφία, χαρά, ελευθερία, ευγένεια και αγνότητα. Το Healing ART in Greece καλεί τη ψυχή σας να δείτε τη νέα μεταμόρφωση στη ζωή σας. Καλεί τη ψυχή σας να δείτε τη γέννηση μιας πνευματικής οντότητας μέσα σας, τη γέννηση του Πραγματικού σας Εαυτού. Τα εργαλεία που χρησιμοποιεί σε μια ατμόσφαιρα καρδιακής αγκαλιάς είναι τα εργαλεία του Κύκλου της Ιαματικής Ταξιδευτικής (Psychodynamic Color Storytelling) που αποτελεί σύνθεση ψυχοδυναμικών θεραπευτικών διαλογισμών, της ψυχοδυναμικής  χρωματοθεραπείας, της τέχνης της ζωγραφικής, του παραμυθιού και της αληθινής δημιουργικής έκφρασης που συνδυάζει την εκόνα (χρώμα), τον λόγο και τον ήχο. Το ταξίδι στο θαυμαστό ξεκινά εκεί που τελειώνει η ασφάλεια και ο φόβος. Καλούμαστε να γίνουμε οι ήρωες της ζωής μας, ακριβώς σαν τον ήρωα των μαγικών παραμυθιών, να αφήσουμε τη ζώνη ασφαλείας του προβλέψιμου, γνωστού, οικείου και τελματωμένου κόσμου, να ξεβολευτούμε και να κινηθούμε στο Απροσδόκητο και Άγνωστο. Εκεί ακριβώς που κυοφορούνται όλες οι πιθανότητες, όλες οι δυνατότητες και όλες οι ευκαιρίες, εκεί που τα αδύνατα γίνονται δυνατά, εκεί που όλα μπορούν να συμβούν, ακόμα και όσα αδύνατα φαντάζουν. Τώρα καλούμαστε όλοι να μπορέσουμε να απεγκλωβιστούμε από τους ασφυκτικούς αυτοπεριορισμούς μας, να υπερβούμε όλες τις δυσκολίες και τα εμπόδια και να βαδίσουμε το μονοπάτι της ζωής που είναι προορισμένο για τον καθένα μας με τόλμη, με αφοβία, με δύναμη εσωτερική, με εμπιστοσύνη απόλυτη στο σχέδιο του Αληθινού Εαυτού. Το Healing ART in Greece μας καλεί να σταθούμε στο Φως των Ψυχών μας για να μπορέσουμε να στηρίξουμε τη Ψυχή της Ελλάδας και μας υπενθυμίζει πως η Άνοιξη θα έρθει πρώτα στις καρδιάς μας.

Zωή Νικητάκη
healingartingreece.blogspot.com

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds