Συνεντεύξεις

ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ

By  | 

Πώς προέκυψε η ενασχόληση με τη μουσική και το τραγούδι;

           Παρόλο που δεν προέρχομαι από μια “μουσική” οικογένεια, έχω έντονες μνήμες από τους γονείς μου να τραγουδούν νανουρίσματα, όμορφα τραγούδια, από σπουδαίους ερμηνευτές και συνθέτες, αλλά και παραδοσιακά ακόμα και τροπάρια. Επίσης τα αδέρφια μου ασχολούνταν κι αυτά με τη μουσική, ο ένας με κιθάρα και ο άλλος με ακορντεόν και αρμόνιο. Πολλά μουσικά ερεθίσματα και το αποτέλεσμα ήταν να κάτσω στο αρμόνιο 2,5 χρονών και να αρχίσω να παίζω μελωδίες, να τραγουδώ και έκτοτε δε σταμάτησα ποτέ.

Οι σπουδές σας στη μουσική, σας οδήγησαν στη διδασκαλία της σε διάφορα σχολεία. Πώς ήταν σαν εμπειρία;

          Έχω διδάξει σε δύο σχολεία της Αθήνας αλλά και σε αρκετά ωδεία τόσο φωνητική – σύγχρονο τραγούδι, όσο και πιάνο, κιθάρα, θεωρητικά της μουσικής. Είναι κάτι που αγαπώ πολύ και συνεχίζω με ενθουσιασμό να το κάνω.

Στο ξεκίνημα της καλλιτεχνικής σας πορείας, βρεθήκατε δίπλα σε σπουδαία ονόματα όπως ο Γιάννης Σπανός. Μιλήστε μας γι’ αυτό.

            Ο Γιάννης Σπανός μπήκε στη ζωή μου το 2006 ως κριτής του Dream Show στο οποίο συμμετείχα, με ξεχώρισε και μου ζήτησε να συμμετάσχω σε συναυλίες του σε όλη την Ελλάδα. Αναπτύξαμε μια φιλική σχέση και για μένα αυτό είναι περιουσία, καθώς ο Γιάννης Σπανός είναι ένας από τους κορυφαίους Έλληνες δημιουργούς.

»Πλούτος» το καινούριο σας τραγούδι, που υπογράφει η Πέννυ Μπαλτατζή. Ένα τραγούδι με χαρούμενο ρυθμό που όμως περνάει πολύ ηχηρά μηνύματα,,, Πείτε μας δυο λόγια για τη συνεργασία αυτή;

        Με την Πέννυ είμαστε φίλοι αρκετά χρόνια. Την εκτιμώ και την αγαπώ πολύ και χαίρομαι πραγματικά για την επιτυχία της γιατί το αξίζει. Από την πρώτη στιγμή που άκουσα τον “Πλούτο¨ με τη φωνή της και ένα πιάνο, πραγματικά είναι αυτό που λέμε “μου έκανε κλικ’. Ενθουσιάστηκα με το στίχο, με τα πολύ αισιόδοξα μηνύματα που περιέχει και φυσικά με τη μελωδία και το ρυθμό. Μίλησα με τους συνεργάτες μου, οι οποίοι ενθουσιάστηκαν και αυτοί και μπήκαμε στούντιο αμέσως μετά το τέλος της πρώτης καραντίνας. Η συνεργασία με την Πέννυ ήταν άψογη σε όλα τα επίπεδα, ήταν ανοιχτή στο να πειραματιστούμε με διάφορους ήχους και τρόπους προσέγγισης και την ευχαριστώ από καρδιάς για τις δεύτερες φωνές, για τη θετική της ενέργεια και φυσικά για τη συμμετοχή της στο video clip του τραγουδιού.

Αυτό που προκαλεί ευχάριστη εντύπωση είναι ότι ο »Πλούτος» είναι ένα τραγούδι που έχουν αγαπήσει πολύ τα παιδιά. Με δεδομένο ότι τα παιδιά είναι πιο δύσκολο και απαιτητικό κοινό, είναι μια απόδειξη της επιτυχίας του τραγουδιού;

       Είναι αλήθεια… και τα δικά μου βαφτιστήρια το αγαπούν πολύ! Πιστεύω πως έχει να κάνει με το allegro του ρυθμού και τη χαρούμενη διάθεση του Video Clip. Ο «Πλούτος» σε κερδίζει από το πρώτο άκουσμα.

Τι αποτελεί κριτήριο για εσάς για την επιλογή των τραγουδιών που θα ερμηνεύσετε;

         Ο στίχος πάνω απ’ όλα. Το τραγούδι πρέπει κάτι να έχει να πει. Να το συνδυάσει ο ακροατής με κάτι που συμβαίνει εκείνη την ώρα στη ζωή του ή με κάτι που έχει συμβεί στο παρελθόν. Φυσικά η μουσική, η μελωδική γραμμή ,η ενορχήστρωση και η ερμηνεία χρειάζεται να ντύνουν το στίχο αρμονικά για να βγει ένα σωστό και άρτιο αποτέλεσμα. Το ένα συμπληρώνει το άλλο.

Έχετε ακούσει κάποιο τραγούδι και να πείτε» αυτό θα ήθελα να το έχω πει εγώ»;

         Είναι πολλά τραγούδια που αγαπώ και ξεχωρίζω. Από τα πρόσφατα ακούσματα που θα ήθελα να έχω ερμηνεύσει είναι το “Όμορφη ζωή” σε στίχους Λίνας Νικολακοπούλου – το έχει ερμηνεύσει εξαιρετικά ο Θεοδωρής Βουτσικάκης.

Ποια τα επόμενα σχέδια σας;

         Έχω έτοιμη ήδη μια επανεκτέλεση ενός σπουδαίου τραγουδιού του Γιάννη Σπανού. Αυτό είναι το επόμενο βήμα δισκογραφικά. Όταν βγούμε από αυτή τη δεύτερη καραντίνα πιστεύω να γίνει πραγματικότητα.

Κλείνοντας θα ήθελα να μας πείτε μια ευχή για τη νέα χρονιά…

           Πάνω απ’ όλα εύχομαι υγεία σωματική αλλά και ψυχική και οι ΜΕΘ να είναι άδειες. Το 2021 να είναι η καλύτερη χρονιά μέχρι τώρα  με αγάπη, σωστές επιλογές , ανεμελιά, να μπορούμε να βρισκόμαστε ,να αγκαλιαζόμαστε άφοβα και εύχομαι πολλά ταξίδια..μου έχουν λείψει προσωπικά πάρα πολύ.

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καλλιτεχνών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων, συναυλιών και πολυχώρου Τέχνης, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αρθρογράφος, Content Creator, Social Media Manager, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds