Συνεντεύξεις

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΛΕΤΣΑΚΗΣ

By  | 

Πώς μπήκε το τραγούδι στη ζωή σου; Πάντα τραγουδούσα στην καθημερινότητα μου. Όπου κι αν βρισκόμουν. Όμως ποτέ δεν τόλμησα να το βγάλω προς τα έξω.Εννοώ μπροστά σε κόσμο. Αναγκάστηκα όμως μια βραδιά σε γνωστό μαγαζί της πόλης μου, σε μια βραδιά καραόκε, όπου πήρα το μικρόφωνο και είπα ένα τραγούδι του Κουρκούλη το «Ποιά είσαι εσύ». Τότε ήρθε ένας φίλος δίπλα μου, που πλέον είναι κουμπάρος μου, ο Γιάννης Τζογκλής. Μου μίλησε ανοιχτά και μου είπε φίλε το έχεις ,εγώ παίζω μπουζούκι και θα ήθελα να κάνουμε ένα σχήμα μαζί με έναν άλλο φίλο κιθαρίστα τον Βασίλη Βυθούλκα. Ετσι ξεκίνησε η ενασχόληση μου με το τραγούδι. Τώρα όσον αφορά την δισκογραφία αυτός που ουσιαστικά με ανακάλυψε μέσω διαδικτύου ήταν ο Πάνος Κουτσελίνης. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να τον ευχαριστήσω και δημοσίως. Αυτός ήταν που μου έστειλε το πρώτο ντέμο για να κάνω τραγούδι άσχετα αν το πρώτο μου τραγούδι τελικά κυκλοφόρησε με έναν άλλο στενό μου συνεργάτη τον Κώστα Ντότσικα τον οποίο ευχαριστώ και αυτόν.

Το καινούριο σου τραγούδι έχει τίτλο »Ρίχνω αυλαία». Μίλησε μας γι’ αυτό. Μέχρι να κάνω το «Ρίχνω Αυλαία» είχα κάνει 4 τραγούδια.Το πρώτο και το τρίτο με τον Κώστα και το δεύτερο και το τέταρτο με τον Πάνο. Επειδή όμως το τραγούδι θα κυκλοφορούσε μέσω της Real music ήθελα το ντεμπούτο μου ανάμεσα σε μεγάλα ονόματα της εταιρίας να είναι πολύ δυνατό. Το είχα βέβαια και διακαή πόθο να βάλω αυτούς τους δύο ανθρώπους να συνεργαστούν και το αποτέλεσμα πιστεύω μας δικαίωσε.

Υπάρχει κάποιο κριτήριο στην επιλογή των τραγουδιών που θα ερμηνεύσεις ή ακολουθείς το ένστικτό σου; Σίγουρα για μένα όλα παίζουν ρόλο. Από τον στίχο μέχρι και την μουσική. Βέβαια μπορώ να πω και να υποστηρίξω πάρα πολλά είδη αλλά προτιμώ το λαϊκό τραγούδι, τραγούδια του πόνου και της καψούρας που λέμε.

Υπάρχει κάποιο τραγούδι που θα ήθελες να το έχεις πει εσύ πρώτος; Πάρα πολλά. Ναι θα ήθελα να είχα πει το «δύο ψέματα» του Αντώνη Ρέμου.

Ζεις και εργάζεσαι στην Πάτρα. Δεν έχεις σκεφτεί το ενδεχόμενο να έρθεις μόνιμα στην Αθήνα, δεδομένου ότι εδώ θα έχεις ίσως περισσότερες ευκαιρίες; Αν εξαιρέσουμε την εποχή που ζούμε λόγω κορονοϊού και επανέλθουμε στις προηγούμενες φυσιολογικές συνθήκες φυσικά και θα μπορούσα να ανέβω Αθήνα αν παρουσιαζόταν ευκαιρία για μια δυνατή και καλή καριέρα. Το να έρθω έτσι από το πουθενά στην Αθήνα είναι δύσκολο. Δύσκολο εννοώ που πάω και τι κάνω; Θα προτιμούσα να ανέβω αφού έχω κάνει αρκετά και καλά βήματα στην αρχή και αφού έχω έρθει σε επαφή με τους κατάλληλους ανθρώπους.

Πώς ένιωσες την πρώτη φορά που άκουσες τη φωνή σου σε ένα τραγούδι; Η αλήθεια είναι ότι συγκινήθηκα πάρα πολύ και με έπιασαν τα κλάματα. Ένιωσα υπερηφάνεια πρώτα από όλα για μένα αλλά και για τους συνεργάτες μου αλλά και δικαίωση αφού έκανα μεγάλο αγώνα μέχρι εκείνο το σημείο να καταφέρω να μπω στο στούντιο. Δεν περίμενα ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα να κάνω ένα δικό μου τραγούδι.

Τι θα συμβούλευες τα νέα παιδιά που θα ήθελαν να ασχοληθούν με το τραγούδι; Υπομονή και επιμονή σε αυτό που κάνουν. Αργά και σταθερά βήματα. Εμπιστοσύνη στους συνεργάτες τους και φυσικά πολύ μελέτη όσον αφορά τη μουσική.

Ποια είναι τα επόμενα σχέδια σου; Η εποχή που ζούμε λόγω πανδημίας έφερε πολλά στην επιφάνεια όσον αφορά τις δυνατότητες μου. Ήδη έχω γράψει στίχους για ένα τραγούδι και είμαι σχεδόν έτοιμος και για ένα δεύτερο. Δεν ξέρω αν πραγματικά κάνω κάποιο από αυτά αλλά το σίγουρο είναι ότι θα κάνω μια νέα παραγωγή μέσα στο έτος και σίγουρα αν όλα ανοίξουν με το καλό ευελπιστώ σε αρκετά σποραδικά live τόσο εντός του νόμου αλλά και εκτός, ίσως με δείτε και σε γειτονική χώρα για εμφάνιση. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να σας ευχαριστήσω πάρα μα πάρα πολύ για την τιμή που μου κάνατε να αποκαλύψω κάποια πράγματα για μένα.

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καλλιτεχνών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων, συναυλιών και πολυχώρου Τέχνης, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αρθρογράφος, Content Creator, Social Media Manager, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds