Δήμος Κηφισιάς

Στην ιδιοκτησία του Δήμου η Πλατεία Αδαμών

By  | 

Μεγάλο βήμα για την ολοκλήρωση της Πλατείας Αδαμών, συνολικής επιφάνειας 2.460 τμ επί των οδών Πελοποννήσου, Φυγαλείας και Ρούπελ είναι η συμβολαιογραφική πράξη για τη μεταβίβαση, προς τον Δήμο Κηφισιάς, των οικοπέδων που βρίσκονται στο ΟΤ 560 με πλήρη εξόφληση των πρώην ιδιοκτητών.

Με ευρηματικό τρόπο, ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος κατάφερε να δώσει λύση σε μια εκκρεμότητα 70 ετών στην περιοχή των Αδαμών, προκειμένου να δημιουργηθεί χώρος πλατείας σε μια συνοικία, όπου αναπτύσσεται συνεχώς και διαμένουν χιλιάδες συμπολίτες μας. Με την επιλογή της αγοραπωλησίας αποφεύχθηκε η διαδικασία των απαλλοτριώσεων, που θα ήταν πολύ χρονοβόρα, θα επιβάρυνε οικονομικά με εισφορές τους γειτονικούς ιδιοκτήτες και πιθανότατα θα ματαιωνόταν το έργο.

Τη διαδικασία ολοκλήρωσε ο Νομικός Σύμβουλος του Δήμου Κηφισιάς Παντελής Παπανικολόπουλος. Οι ιδιοκτήτες των οικοπέδων είχαν επιτρέψει εργασίες ανάπλασης του χώρου τα τελευταία χρόνια με παιδική χαρά, διαδρόμους, κιόσκια, καθιστικά και δημοτικό φωτισμό. Οι κάτοικοι απολαμβάνουν τον χώρο, ως χώρο συνάντησης και αναψυχής. Με νέα μελέτη θα κατασκευασθεί ο υπόλοιπος χώρος της πλατείας.

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds